Tilbake

 

Autoslalåm

Bilsport Superweekend startet som vanlig med Autoslalåm, som i år ble kjørt på Ålesund Motorstadion i Olsvika.

Hele den asfalterte delen av banen ble brukt, og dette ga god anledning for de mange tilskuerne til å få godt overblikk over hele banen.

Starten gikk noe forsinket i forhold til annonsert tid, men det hadde ingen innvirkning på innsatsen til deltakerne.

Vi fikk se alt fra porsche og jaguar i veteranklassen via mazda og fiat i standardklassen til de mere ekstreme bilene i modifisert klasse.

I klassen Standard tok Stian Karlsen føringen i første runde, tett fulgt av Tim Follestad og Ronny Bjørkedal.
I andre runde måtte Karlsen se seg slått av Follestad, men tok revansj i tredje runde med et par hundredeler foran Follestad. Follestad var i tillegg uheldig og pådro seg et riv i 3. omgang, og Stian Karlsen kunne inkasere seieren.

I Mod-klassen kontrollerte favoritten Kjartan Røyseth løpet fra runde til runde i sin BMW. Med 1.plass i hver runde var han selvskreven på øverste plass på pallen. På 2. og 3.plass kom henholdsvis Per Ove Solevågseide og Børge Lynnes, begge i Audi. Solevågseide hadde 2.plass i alle tre tundene, mens Lynnes holdt 3.plass sammenlagt, kun 2 hundredeler (!) etter Bernt Løken på 4.plass.

Blant Veteranene var det kun 2 deltakere denne gangen. Tore Wiig i sin porsche og Egil Lundanes i sin Jaguar E-type viste begge to hvor høyrefoten skal sitte, men Wiig's porsche hadde sekundene på sin side og tok førsteplassen.

Øverst på podiet endte altså Tore Wiig i veteranklassen, Stian Karlsen i standardklassen og Kjartan Røyseth i modifisert-klassen.

Resultater...

Tilleggsregler...